Akademikollen vecka 13

2024-03-26 10:00:00

Akademikollen


- Då startar vi upp med akademikollen igen. Serien startar upp för P19 så Nicholas Wallin Nastaj sammanfattar försäsongen. Även de andra lagens huvudtränare kommer att sammanfatta sin försäsong innan deras första seriematch.

- Annars blir det som vanligt lite om matcherna från veckan innan och matcherna som ska spelas i veckan, säger akademichef Martin Skogman.

 

Dam U

Spelade ingen match förra veckan.

 

P19

Spelade ingen match förra veckan.

P19 serien börjar till helgen och här kommer huvudtränaren Nicholas Wallin Nastajs tankar om försäsongen och inför serien.

- Försäsongsmatcherna drog igång redan 31 januari och vi har slipat på att få detaljer i vårat spel att sätta sig. Under försäsongen har vi spelat 10 matcher, där vi vunnit majoriteten av matcher, men ändå är vi i gruppen överens om att vi inte fått till någon fullträff än vad gäller vår egen prestation över 90 min. Vi går med det in i serien med vetskapen om att när spelet inte stämmer för laget, så har vi så pass skickliga individer som kan avgöra till vår fördel. Vi har hela tiden under träningsmatcherna gjort mängder med mål och spelat en framåtlutad fartfylld fotboll där vi snittat 2.5 mål/match. Vi har försökt att mixa motståndare under försäsongen så att vi mött seniorer och juniorer för att kunna ha olika fokus till de olika matcherna.

- Vi i P19 gruppen ser fram emot att serien drar igång där vi ska fortsätta ta kliv som individer och som lag, vi vill fortsätta göra massa mål framåt och vi strävar efter att få till den där topprestationen över 90 minuter, säger Nicholas. 

 

Träningsmatcher

GAIS – Varbergs BoIS 1-3

Halmstad BK – Varbergs BoIS 4-1

ÖIS – Varbergs BoIS 1-2

Varbergs BoIS – IF Böljan Herr 1-2

Varberg – Göteborgs FF Herr 2-0

 

Ligacupen

Varbergs BoIS – Jönköping Södra IF 2-2

Norrby IF – Varbergs BoIS 2-3

Varbergs BoIS – Onsala BK 5-0

GAIS – Varbergs BoIS 1-2

Varbergs BoIS – Götaholms BK 5-1

P19 vann sin grupp i Ligacupen.

 

 

P17

Spelade ingen match förra veckan.

 

 

P16

Varbergs BoIS – Backatorp IF

 

 

P15

Utsiktens BK – Varbergs BoIS 2-1

Målskytt: Hannes Andersson

 

 

Matcher vecka 13

Seriematch

GAIS – Varbergs BoIS P19                                     lördag 30 mars kl. 13.00, Gaisgården 2 Konstgräs

 

Träningsmatch

GAIS – Varbergs BoIS P15                                     tisdag 26 mars kl. 20.00, Gaisgården

 

P16, P17 och Dam U spelar ingen match den här veckan.

 

 

Till säsongen 2022 infördes en ny certifiering av Föreningen Svensk Elitfotbolls för klubbars akademier. 
Fler klubbar med högre antal stjärnor det står klart nu när certifieringen av elitklubbarnas akademier för 2023 presenteras. En förening inom Unicoach-projektet får maximala sju stjärnor. Här är resultatet för året som gått.

– Certifieringen sätter stora krav på klubbarna. Ambitionen är att både certifieringsmodellen och klubbarna utveckla sig hela tiden. Kraven ökar för varje år, så för att förbättra sig poängmässigt krävs att man som klubb tar steg och utvecklas sig. Vi börjar se att klubbarna tar spelarutbildning på större allvar och att de blir ett mer fokus i klubbarnas övergripande strategier. På sikt gynnar det svensk fotboll och vår konkurrenskraft gentemot varandra och internationellt, säger Thomas Hasselgren, akademiutvecklare på Svensk Elitfotboll.

Klubbarna som certifieras är de 32 elitfotbollsklubbarna inom Unicoachnätverket samt de klubbar från Ettan Fotboll som anmält intresse. Modellen är framtagen av Svensk Elitfotboll tillsammans med klubbarna själva i syfte att göra svensk fotboll mer internationellt slagkraftig på sikt. Det viktigaste är inte att utse den bästa akademin utan snarare att varje akademi ska få ett mått på sin egen verksamhet och en referenspunkt på vad klubben ska försöka förbättra till kommande säsonger.

Totalt granskas tio olika verksamhetsområden i certifieringen. Jämfört med föregående år så är det i år 16 SEF-klubbar som får högre antal poäng och några som får fler stjärnor.

– Det krävs ett aktivt jobb i hela föreningen för att uppnå ett bra resultat i certifieringen. Vi följer upp många olika delar i verksamheten, och det ställs krav på efterlevnad i den dokumentation som föreningen skickar in till oss. Vi önskar att certifieringen skall ses som en möjlighet att utveckla sig och bli bättre över tid. Med det sagt så skulle jag säga att alla klubbar tagit ett steg framåt i år, menar Thomas Hasselgren.

 

Svensk Elitfotbolls akademisatsning möjliggörs av elitfotbollens huvudpartner Unibet.
– Certifieringen är ett viktigt verktyg för att höja nivån på den svenska elitfotbollen ytterligare och göra svensk fotboll än mer slagkraftig internationellt. Vi är stolta att kunna vara en pusselbit i utvecklingen och öronmärka omkring 18 miljoner kronor årligen för att göra klubbarnas arbete med talangutveckling ännu mer professionell, säger Anders Falk, Sverigechef på Unibet. 

Certifierarna bedömer klubbarna djupgående och utifrån ett brett perspektiv. Syftet med certifieringen av klubbarna är fortfarande att kvalitetssäkra klubbarnas arbete med spelarutbildning, att identifiera klubbarnas egna utvecklingsområden samt att framhålla vikten av ledarutbildning. Ett viktigt delområde är spelarnas steg från akademin till klubbens herrlag. Det genomförs ett certifieringsbesök vartannat år över två dagar ute i klubbarna, där certifieraren får svar på om klubbens dokumentation av verksamheten faktiskt överensstämmer med verkligheten. I tillägg genomförs ett digitalt certifieringsmöte efter säsongen varje år.

Certifieringens maxnivå är 10 000 poäng. Varbergs BoIS har tilldelats 4 175 poäng och med det erhållit två stjärnor. 

Fakta Certifieringen:
Varje år utför Svensk Elitfotboll (SEF) en certifiering av medlemsklubbarna som ingår i Unicoach och deras akademier. Samtliga föreningars ungdomsverksamhet genomlyses och poängsätts i syfte att utveckla svensk elitfotboll.

Det är SEF:s akademiutvecklare Thomas Hasselgren och certifierare Jimmy Högberg, Thomas Westerberg, Hans Lindbom och John Wall som besöker klubbarna och deras ungdomsakademi.

Certifieringen är ett långsiktigt arbete där elitklubbarnas ungdomsverksamhet utvärderas årligen. Arbetet med certifieringen startade 2010, med idéer från Elitprojektet, att inrikta sig på klubbens verksamhet för spelare 10–19 år. Det övergripande målet med projektet är att skapa framtida elitspelare till svenska elitklubbar. Sedan 2014 har även klubbar utanför SEF erbjudits deltagande. 2022 förändrades certifieringen till dagens modell där en förening maximalt kan få 10 000 poäng och sju stjärnor.

Mer information om certifiering på SEF:s hemsida

Mer information om Unicoach

Tack Enzo!

2023-12-08 08:00:00

Varbergs BoIS vill tacka Jonathan Enzo Arnet för 3 år som tränare för våra P15/16 lag.

Han har med stort engagemang och proffsig inställning sett till att utveckla både spelare och lagen under de här 3 åren. Han kommer att vara saknad av många.

Vi önskar Enzo lycka till med framtida uppdrag!

Akademikollen vecka 49

2023-12-05 09:00:00

Den här veckan är sista som akademilagen tränar. Sen blir det uppehåll och uppstart 8 januari.

Akademikollen kommer tillbaka när träningsmatcherna kör igång igen i slutet av januari.

 

P19

Falkenbergs FF – Varbergs BoIS, 2-5

Målskyttar: Alfons Borén 2, Theodor Vanneryr, William Bergerling och Max Dunberg

Slutade på andra plats av fyra i gruppspelet i ligacupen

 

P17

Varbergs BoIS – Falkenbergs FF, 2-4

Målskyttar: Philip Ornek och Elton Johansson

Slutade på fjärde plats av fyra i gruppspelet i ligacupen

 

P16

Halmstad BK – Varbergs BoIS, 5-2

Målskyttar: Teo Asp och Elton Johansson

Slutade på tredje plats av fyra i gruppspelet i ligacupen

 

”Det blev inte riktigt den avslutningen på Ligacupen som vi hade önskat, trots att vi inledde matchen väldigt starkt. Jag vågar till och med påstå att det var en av våra bästa inledningar på en match på hela säsongen.

Det är givetvis svårt att känna sig nöjd när man förlorat med 5-2, men om jag försöker att zooma ut från känslorna och resultatet så är prestationen bra av spelarna bra, framförallt taktiskt. Vi har ett bra grundspel där vi som vanligt framförallt är bra i vår speluppbyggnad. Vårt höga försvar bet bra och gav oss många fina övergångar på HBK som gjorde att vi skapade flera kvalificerade målchanser, det som saknades var mer skärpa i beslutsfattandet i sista tredjedelen. Att vi fick gå till halvtidspaus med ett tvåmålsunderläge känns otroligt missvisade sett till matchbilden då känslan var att vi var klasser bättre än motståndarna under större delen av första halvleken. Slutresultatet i matchen vågar jag hävda präglades mer av oss själva och våra beslut än av motståndarnas skicklighet. Men grabbarna kommer igen 2024.

Nu är säsongen över och nu väntar en välförtjänt ledighet för både spelare och ledare för att ladda upp batterierna igen inför nästa säsong. Stort tack till alla som följt och stöttat laget under säsongen. På återseende”, säger tränaren Jonathan Enzo Arnet.

 

Inför säsongen 2024 så söker vi en ny huvudtränare till vårt P16 lag!  

Vår akademiverksamhet har under året tagit stora steg både med våra spelartrupper såväl som i vår organisation och det vill vi fortsätta med även nästa säsong. 

 

Vi söker dig som är tränare redan idag eller har varit, eller kanske precis lagt skorna på hyllan efter en spelarkarriär och önskar att utvecklas som tränare och instruktör i en utvecklingsorienterad fotbollsklubb.

Vi söker dig som har ett stort fotbollsintresse och som brinner för utveckling av unga och ambitiösa spelare, både på och utanför planen. Vi önskar att du är ödmjuk inför uppgiften, har en vilja att lära dig nya saker och har en god förmåga leda och att jobba i team. Vi ser gärna att du spelat fotboll själv och att du har en god vana att jobba med barn och ungdomar.

Om du har UEFA B utbildningen eller bättre så är det meriterande.

  

Det vi erbjuder dig som tränare är att vara en del av en utvecklingsorienterad miljö där vi har en ambition att hela tiden vilja bli bättre och utveckla morgondagens elitspelare såväl som kloka samhällsmedborgare. Hos oss finns möjligheten att utveckla dig själv som ledare och tränare både genom förbundets utbildningar såväl som interna utbildningar som sedan kan ta dig vidare i din egen tränarkarriär.

Dina kollegor i akademilagen har alla en gedigen erfarenhet av att arbeta som akademitränare och utbilda spelare så du kommer att arbeta i en stimulerande fotbollsmiljö tillsammans med dem.

Du blir erbjuden en karriärplanering där du har möjligheter med en mentor samt närheten till fortbildning med kontakt med A-lagsverksamheten. 

Tjänsten motsvarar en 50% tjänst med möjligheter att framöver växa.

Det här kan vara början i din tränarkarriär!

 

Tränaruppdraget inleds i januari eller enligt överenskommelse. I uppdraget ingår även att 1 gång i veckan hålla inspirationsträning för något av våra yngre ungdomslag.

Om det här låter intressant kontakta vår Akademichef, Martin Skogman (via martin.skogman@boisfc.nu) med en intresseanmälan där du kort beskriver dig själv, din erfarenhet, din ambition och varför du söker dig till oss.

0 kr
Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.